Telefon contact: 0737.734.771 / 0731.031.864

FINE BONE CHINA

12.09.2019

FINE BONE CHINA

Portelanul Fine Bone China este un tip de portelan nobil care contine- asa cum ii spune si numele- cenusa de oase.

Portelanul Fine Bone China este un tip de portelan nobil care contine- asa cum ii spune si numele- cenusa de oase.

V-am starnit curiozitatea?

In acest articol va vom ajuta sa descoperiti ce este acest tip de portelan, din ce este facut, cu ce este diferit fata de alte tipuri de portelan, cum se intretine si alte lucruri interesante care va vor ajuta sa alegeti pe viitor produse fabricate din acest material.

FINE BONE CHINA este un tip de portelan care contine cenusa de oase, lut, feldspat (un mineral foarte raspandit), caolin (o argila cu granulatie fina) ca materiale de baza.

Principalele caracteristici ale acestui portelan sunt: transparenta, nuanta calda ivorie de un bej palid cremos, greutatea mica, rezistenta mare, usor de spalat/ intretinut si ZERO materiale toxice perecum cadmiu sau plumb. Desi pare foarte fragil din cauza greutatii mici si semitransparentei este cel mai rezistent portelan, acest lucru facandu-l o alegere de top pentru hoteluri, cazinouri, resorturi, restaurante de lux etc. Dupa doua arderi si o glazurare suprafata obiectelor devine foarte neteda, ceea ce le face foarte usor de spalat. Acest lucru face ca serviciile de masa, de cafea sau ceai din Fine Bone China sa fie pe primele locuri in alegerile gospodinelor. Nu este indeajuns ca vesela sa fie doar frumoasa si rezistenta, ci trebuie sa fie si sigura pentru sanatate, iar lipsa elementelor precum plumbul sau cadmiul si prezenta elementelor benefice  continute de cenusa de oase fac din Bone China o alegere sigura in ceea ce priveste acest aspect.

Athena Fine Bone China Portelan

Va veti intreba ce anume face ca acest portelan sa fie unul diferit de alte portelanuri. In primul rand continutul de cenusa de oase. Pentru China ca un portelan sa fie trecut la categoria Fine Bone China continutul de cenusa trebuie sa fie de 36%, in timp ce in Statele Unite este de 25%, In Anglia de 30%, iar in Tangshanin in mod obisnuit este de 40%. Cu cat continutul de cenusa este mai mare cu atat procesul de fabricatie este mai greu si stralucirea obiectelor mai mare.  Portelanul VILLARTE Fine Bone China are in compozitie 38% cenusa de praf de oase. In timp ce portelanul obisnuit este ars o data, acesta este ars de doua pana la 5 ori. Ca sa ajunga sa fie rezistent si frumos trece prin doua arderi, iar cand are si decoratiuni se ajunge uneori pana la 3-5 arderi la diferite temperaturi, de peste 1100 °C.

Din punct de vedere al calitatii si aspectului portelanul Fine Bone China fara vreun dubiu este cea mai buna optiune. Pana la urma buna sau rea este vorba mai mult de o decizie personala si orice se potriveste cerintelor dumneavoastra este cea mai buna alegere. Suntem siguri ca pe AranjareaMesei.ro, magazinul nostru online veti gasi o varietate de produse elegante care sa indeplineasca toate asteptarile dumneavoastra.

Este singurul portelan cu o foarte mare valoare practica si in acelasi timp cu valoare artistica. De altfel mai este cunoscut ca fiind “regele portelanului”.

Daca esti in cautarea unei vesele de inalta calitate, cu un aspect superb si sigura din punct de vedere al sanatatii Portelanul VILLARTE Fine Bone China este raspunsul, magazinul nostru este raspunsul.

Cred ca va intrebati ce fel de oase sunt folosite si de ce trebuie sa fie neaparat cenusa de… oase. Cercetarile au aratat ca in principal oasele erbivorelor precum vacile sau caprele reprezinta cea mai buna optiune. Portelanurile au fost inventate si foarte folosite in China, dar cu toate acestea Bone China a fost inventat in Anglia. Nu se stie totusi cum s-a ajuns la aceasta idee. S-au observat toate avantajele de care v-am spus mai devreme si s-a decis ca acest ingredient este ideal.

Ingrijire:

Se recomanda spalarea manuala, chiar daca este un portelan rezistent. Avand in vedere suprafata sa foarte neteda nu este greu de curatat.

Temperatura conteaza. Spalati la temperaturi mai mici de 80°C. Evitati schimbarile bruste de temperatura.

Nu folositi in cuptorul cu microunde.

Evitati zgarierea.

Electra Fine Bone China Portelan

Creat de sistem www.eshop-rapid.ro

YzZhOTU